איך לבצע תכנון מס נכון באמצעות סעיף 46 לחוק מס הכנסה?

למדינת ישראל ולכל מדינה מתוקנת, יש שיטות שונות אשר נועדו לעודד אזרחים לבצע כל מיני פעולות אשר מטיבות עם הציבור, עם המדינה או עם האזרחים עצמם. אחת השיטות לעודד אזרחים היא באמצעות החזר מס, במקרה הזה – זיכוי ממס הכנסה בהתאם לסעיף 46. מה הוא ומה כולל? הנה המידע המלא.

בישראל, קיים חוק מס הכנסה אשר גורס כי על פעולות מסוימות האזרחים יכולים לקבל הטבות מס, קרי החזרים כספיים. בכל הקשור לסעיף 46 על פי פקודת מס הכנסה, אנשים אשר תרמו מעל 200 ₪ בשנת 2023, זכאים לזיכוי מס הכנסה. באופן זה, ניתן לעשות טוב עם תרומה, גם לעצמך וגם לאחרים. יש לציין, אותן תרומות צריכות להינתן למוסד ציבורי (או לחילופין מספר מוסדות). בכך, סעיף 46 נוגע לעצמאיים וכן לשכירים. יש לדעת:

  • שכירים יכולים לקבל את זיכוי מס ההכנסה דרך המשכורת החודשית שלהם, כל עוד הבקשה לזיכוי הוגשה לאחר סיום שנת המס הנוכחית.
  • זיכוי לפי סעיף 46 יהיה בגובה של 35% בלבד מסך התרומה.
  • סעיף 46 רלוונטי לשנת 2023.
  • הטבת המס הזו ניתנת על כלל ההכנסות של האדם, שחייבות במיסים.

סעיף 46 – ניתן לקבל זיכוי מס למרות הכנסה נמוכה?

אנשים אשר תרמו בשנת 2023 מעל 200 ₪, והכנסתם מהעבודה שלהם נמוכה, עשויים שלא להיות יכולים לנצל את הזיכוי (עקב ההכנסה הנמוכה). במקרים אלו. אותם אנשים יהיו זכאים לנצל את זיכוי המס על הכנסות אחרות. למשל, רווחי הון שונים, ריביות מתוכניות חיסכון, פיקדונות ועוד.

אם לא בטוחים כיצד להגיש את הבקשה, כדאי לדעת שבימינו ישנן חברות פרטיות העוסקות בתחום זה של החזי מס הכנסה. גם אם ההכנסה נמוכה, ישנן דרכים שבאמצעותן ניתן לנצל את סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. לא בטוחים כיצד לנהל את התהליך? כדאי לשקול לקבל סיוע מקצועי.

כיצד מוגדרים מוסדות ציבוריים?

בין אם ההכנסה נמוכה או גבוהה יותר, לפי פקודת מס הכנסה, אותה תרומה צריכה להינתן למוסד ציבורי מוכר ורשום כחוק בישראל. בתוך כך, החוק קובע מהו מוסד ציבורי, שמטרתו היא נטילת מטלות ציבוריות ללא כוונות או מטרות רווח כלשהן.

מוסדות ציבוריים יכולים להיות, למשל, חברה אשר נועדה עבור תועלת הציבור או עמותה רשומה. יש לציין, התרומה תהיה מוכרת לצרכים של מס הכנסה רק במקרים בהם אוו מוסד ציבורי קיבל אישור ע"פ סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.

האם ניתן לקבל זיכוי מס בצורה רטרואקטיבית?

אכן כן, זיכוי מס לפי סעיף 46 מתאפשר גם באופן רטרואקטיבי, שכן ניתן להגיש את הבקשה עד 6 שנים אחורה. בעוד כי בשנים עברו סכום התרומה המינימאלי היה 190 ₪, כיום את הבקשה לזיכוי המס ניתן להגיש רק על תרומות מעל 200 ₪. זאת, כל עוד סך התרומות ניתנו ב-6 השנים הקודמות להגשת הבקשה.

אם אינכם בטוחים כיצד להגיש את בקשת הזיכוי לפי סעיף 46, ההמלצה הכי נכונה היא לקבל סיוע מקצועי מאת משרד רו"ח או חברות פרטיות העוסקות בהחזרי מס הכנסה. באופן הזה, אפשר להיות סמוכים ובטוחים שהתהליך יתבצע בצורה נכונה והזיכוי יתקבל לעו"ש.